onsdag 12 oktober 2011

Lill-Babs Måndag!

I begynnelsen skapade Köttbullslegenden de enkla verktygen för sin skapelse, Spisen, Kastrullen och Stekpannan.
Köttbullslegenden sade: "Varde el." och det vart el.
Köttbullslegenden såg till att pannan var smord, och kastrullen hade vatten, och han såg att det var gott. Och det vart afton, och det vart morgon, den första dagen.

Och Köttbullslegenden sade: "Må köttbullarna stekas i en oljig panna tills de nästan ser ut som kol, och må de vara omöjliga att skära i med kniv." Och Köttbullslegenden gjorde köttbullarna brända, och han såg att det var gott.
Och det vart afton, och det vart morgon, den andra dagen.

Och Köttbullslegenden sade: "Lingonsylten från Felix skall täcka en tredjedel av skapelsen, och för alltid finnas tillräcklig för alla behov" Och Köttbullslegenden skapade Felix hink av lingonsylt, och han såg att det var gott. Och det vart afton, och det vart morgon, den tredje dagen.

Och Köttbullslegenden sade: "Må pulvret tjocknas till en perfekt mos, och må den för evigt tillfredställa den smaklösas tungor." Och Köttbullslegenden gjorde Pulvermos smaklöst, och han såg att det var gott.
Och det vart afton, och det vart morgon, den fjärde dagen.

Och Köttbullslegenden sade: "Må öronen bedövas av skrålet av kärringen som alla undrar när hon ska kollapsa och dö." Och Köttbullslegenden skapade Lill-Babs, och han såg att det var gott.
Och det vart afton, och det vart morgon, den femte dagen.

Och Köttbullslegenden sade: "Må min skapelse avgudas, men må den begränsas till dagen då den behövs som mest, då människan är i största behov av något gott." Och Köttbullslegenden skapade Lill-Babs Måndag, och han såg att det var gott.
Och det vart afton, och det vart morgon, den sjätte dagen.

Och Köttbullslegenden vilade den sjunde dagen, och begrundade vad han hade gjort, och han såg att det var gott.
Och det vart afton, och det vart morgon, den sjunde dagen.

Sidnot: Har hört rykten om att någon sorts religiös sekt har tagit efter Köttbullslegenden skapelseberättelse. Men jag menar, att det skulle vara någon gubbe "där uppe" som ingen någonsin har sett, som skulle skapa och bestämma allting? Det kan ju vara det dummaste jag hört.

Köttbullslegenden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar